23265_not-searchable
/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/foretak/aarleg-kjennetekn-tilsette
23265
Et av fem foretak med kun kvinnelige ansatte
statistikk
2008-12-12T10:00:00.000Z
Virksomheter, foretak og regnskap
no
foretak, Føretak, ansatte, sysselsatte, omsetning, foretaksstørrelse, foretak etter næring, organisasjonsformer (for eksempel aksjeselskap, enkeltpersonforetak, norskregistrerte utenlandske foretak (NUF)), nyetableringer, eierskifte, nyregistreringer, høyvekstforetak, opphørte foretak, avganger, nedleggelser, nye foretakVirksomheter og foretak, Virksomheter, foretak og regnskap
false

Føretak2007

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Et av fem foretak med kun kvinnelige ansatte

Nesten halvparten av alle foretakene hadde både kvinnelige og mannlige ansatte per 1. januar 2007. Videregående skole var mest utbredt som høyeste utdanning blant de ansatte i foretakene.

I et av tre foretak per 1.1.2007 var det kun ansatt menn. Innenfor bygge- og anleggsbransjen var det i 63 prosent av foretakene bare mannlige ansatte. I 18 prosent av foretakene var det kun ansatt kvinner. Andelen var høyest innenfor helse- og sosialtjenester, med 50 prosent foretak med bare kvinnelige ansatte. Også nyetablerte foretak innenfor denne næringen hadde høyest andel med kun kvinner ansatt.

Mest videregående utdanning

I halvparten av foretakene var det bare ansatt personer med høyest fullført utdanning på videregående nivå. Dette gjaldt også for to av tre nyetablerte foretak i 2007.

Kun et av ti foretak hadde utelukkende ansatte med høyere utdanning. Innenfor undervisning og finansiell tjenesteyting og forsikring hadde over 40 prosent av foretakene hovedsakelig ansatte med universitetsutdannelse.

Sju av ti foretak med ansatte med styreerfaring

Hele 73 prosent av foretakene hadde en eller flere ansatte med erfaring fra styrearbeid. I over 95 prosent av foretakene med 20-99 ansatte hadde opptil halvparten av de ansatte styreerfaring.

De ansatte hadde ingen styreerfaring i over 80 prosent av enkeltpersonforetakene.

En tredjedel av de nyetablerte foretakene var uten ansatte med styreerfaring, mens en tredjedel av disse foretakene hadde kun ansatte med erfaring fra styrearbeid. Andelen var høyest innenfor finansiell tjenesteyting og forsikring, der 53 prosent av foretakene hadde ansatte med styreerfaring.

Statistikken omfatter foretak som har ansatte og beskriver egenskaper knyttet til disse. Ansatte (lønnstakere) er alle personer som arbeider for arbeidsgiveren mer enn fire timer i uken. Personer med mer enn ett arbeidsforhold vil kunne være talt med som ansatt i flere næringer. Statistikken omfatter ikke eiere i personlig eide foretak, det vil si innehavere i enkeltpersonforetak (ENK) og deltakere i ansvarlige selskap (ANS) og selskap med delt ansvar (DA).

Tabeller: