5736_not-searchable
/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/regnbors/arkiv
5736
Selskapene mer solide
statistikk
2004-09-08T10:00:00.000Z
Virksomheter, foretak og regnskap
no
regnbors, Nøkkeltall for børsnoterte selskaper (opphørt), resultatgrad, egenkapitalandel, drifstinntekter, driftsresultat, regnskapRegnskap, Virksomheter, foretak og regnskap
false

Nøkkeltall for børsnoterte selskaper (opphørt)2. kvartal 2004

Statistikken omfatter alle norskregistrerte ikke-finansielle selskaper notert på Oslo Børs.

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Selskapene mer solide

Soliditeten til selskaper som er notert på Oslo Børs er blitt bedre, viser nøkkeltall for andre kvartal. Andelen egenkapital utgjorde 38,8 prosent, en vekst på hele 2,6 prosentpoeng sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Soliditeten til børsnoterte selskaper, målt med egenkapitalandel, viser en klar bedring sammenlignet med tidligere kvartaler. Egenkapitalandel er i statistikken definert som forholdet mellom selskapenes egenkapital og totalkapital ved kvartalets utløp.

Lønnsomheten er også klart bedre sammenlignet med 2. kvartal 2003. Driftsmarginen utgjorde 14,0 prosent mot 9,6 prosent i andre kvartal i fjor. Lønnsomheten er likevel lavere enn første kvartal i år da driftsmarginen var på 16,2 prosent.

Om statistikkgrunnlaget

Statistikken bygger på kvartalsrapporter for norskregistrerte foretak som ved utgangen av kvartalet var notert på Oslo Børs, med unntak av banker og forsikringsselskaper. Foretak som har tilhørighet til utlandet, men som er notert på Oslo Børs, holdes utenfor statistikken.

Kvartalsrapportene utarbeides med basis i den økonomiske enheten, det vil si konsernet i de tilfeller det utarbeides konsernregnskaper. Konsernregnskapet skal omfatte morselskapet og alle datterselskapene, og skal vise utviklingen i foretakene som en enhet (konsolidering). Et konsern kan bestå av flere foretak som har sin hovedvirksomhet i forskjellige næringer og med forskjellig nasjonal tilhørighet. Dette medfører at statistikken inkluderer utenlandske datterselskaper til foretakene registrert på Oslo børs, og datterselskaper som driver med finansiell virksomhet.

Tabeller: