5810_not-searchable
/virksomheter-foretak-og-regnskap/statistikker/ifaksje/arkiv
5810
Annethvert aksjeselskap i skatteposisjon
statistikk
2009-04-23T10:00:00.000Z
Virksomheter, foretak og regnskap
no
ifaksje, Selskapers inntekter og fradrag, næringsinntekter, skattepliktige inntekter, skatteposisjon, fradrag, selvangivelsesregnskap, saldoavskrivningerSkatt for næringsvirksomhet, Virksomheter, foretak og regnskap
false

Selskapers inntekter og fradrag2007

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Annethvert aksjeselskap i skatteposisjon

Snaut halvparten av alle aksjeselskaper var i skatteposisjon i 2007. Disse hadde en skattbar alminnelig inntekt på 189 milliarder kroner, en økning på 35 milliarder fra året før.

Aksjeselskaper som ikke var i skatteposisjon hadde en negativ alminnelig inntekt på 66 milliarder kroner. Dette er en forverring på 13 milliarder kroner sett i forhold til 2006.

Sterk økning av skattepliktige inntekter

Totalt sett for alle aksjeselskapene økte skattepliktige inntekter med 18 prosent fra 2006. De totale skattepliktige inntektene var dermed 377 milliarder kroner. Av dette utgjorde næringsinntekt og mottatt konsernbidrag henholdsvis 275 og 102 milliarder kroner.

Økning for privat eide aksjeselskap og nedgang for offentlig eide

Hvis det skilles mellom offentlig eide og privat eide aksjeselskaper, fremgår en nedgang på 5 milliarder kroner i skattepliktige inntekter i offentlig eide aksjeselskaper sammenlignet med året før. Privat eide aksjeselskaper hadde derimot en økning på 63 milliarder kroner eller 26 prosent. Samme utvikling forekommer når det gjelder fradrag i inntekt. Her var det en nedgang på 4 milliarder kroner i offentlig eide aksjeselskaper og økning på 41 milliarder kroner i privat eide. Offentlig eide aksjeselskaper hadde dermed omtrent uendret alminnelig inntekt, mens privat eide aksjeselskaper økte sin alminnelige inntekt med 22 milliarder kroner fra året før.

Varige driftsmidler

Skattemessig verdi på driftsmidler økte med 58 milliarder kroner fra inngangen av 2007 til utgangen av året. Det er spesielt saldogruppene for forretningsbygg og bygg og anlegg som sto for økningen, med henholdsvis 23 og 17 milliarder kroner.

Om statistikkgrunnlaget

Statistikken bygger på opplysninger fra ligningen for et utvalg av 183 424 selskaper. Populasjonen utgjør 203 045 aksjeselskaper. Statistikken omfatter alle aksjeselskaper bortsett fra foretak innenfor finansiell sektor og selskaper tilhørende næringsgruppen for utvinning av råolje og naturgass. For mer informasjon om statistikkgrunnlaget se Om statistikken .

Tabeller: