15194_not-searchable
/transport-og-reiseliv/statistikker/kilt/arkiv
15194
Dyrere på verksted
statistikk
2004-07-15T10:00:00.000Z
Transport og reiseliv
no
kilt, Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport, lastebiltypar, drivstoffkostnader, dekkprisar, forsikringskostnader, ferjekostnader, bompengarLandtransport, Transport og reiseliv
false

Kostnadsindeks for vare- og lastebiltransport2. kvartal 2004

Innhald

Publisert:

Du er inne i ei arkivert publisering.

Gå til den nyaste publiseringa

Dyrere på verksted

Lastebilkostnadene økte med 0,4 prosent i snitt fra mai til juni. Økningen skyldes høyere kapitalkostnader, økte reparasjons- og servicekostnader, dyrere diesel og økte priser på dekk. I løpet av det siste året har de samlede lastebilkostnadene økt med 1,7 prosent.

Økte kapitalkostnader

Kapitalkostnadsindeksen gikk opp 1,2 prosent fra mai til juni som en følge av økningen i det inflasjonsjusterte rentenivået. De siste tolv månedene har denne indeksen gått ned 8,1 prosent. Kapitalindeksen består av avskrivninger, rentekostnader og vektårsavgifter/årsavgift.

Kostnadsindekser for lastebiltransport, etter kjøretøygruppe. Juni 2003-juni 2004

Høyere pris på reparasjons- og servicekostnader

Delindeksen for reparasjons- og servicekostnader økte med 1,0 prosent fra mai til juni etter prisjusteringer hos enkelte leverandører. I løpet av de siste tolv månedene har denne delindeksen gått opp 3,1 prosent.

Dyrere diesel

Drivstoffindeksen steg 0,6 prosent den siste måneden. Fra juni 2003 til juni 2004 har dieselprisene økt med 5,2 prosent.

Drivstoffindeksen er basert på faktiske pumpepriser den 15. i hver måned som er innhentet fra et representativt utvalg av forhandlere over hele landet.

Prisstigning på dekk

Dekkindeksen gikk opp 0,7 prosent fra mai til juni etter prisendringer hos enkelte leverandører. I løpet av det siste året har denne indeksen steget med 4,1 prosent.

De øvrige delkostnadsindeksene viser liten eller ingen endring den siste måneden.

Tabeller: