[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 3, 1999

Kostnadsindeks for lastebiltransport, desember 1998:

Små endringer i lastebilkostnadene


Totalkostnadsindeksen var tilnærmet uendret for alle gruppene fra november til desember. For hele året har den i gjennomsnitt steget med 7,55 prosent. Størst kostnadsvekst har det vært innenfor renovasjonstransport, mens tømmertransport har endret seg minst i løpet av året.

Totalindeksene gikk i gjennomsnitt ned med 0,02 prosent fra november til desember. Endringene varierer fra en nedgang på 0,10 prosent for anleggsbil med henger til en oppgang på 0,05 prosent for kranbil.

Størst endring blant delindeksene hadde drivstoffindeksen, med en nedgang på 0,69 prosent. I løpet av 1998 har drivstoffindeksen gått ned med hele 3,29 prosent. Drivstoffindeksen er den samme for alle kjøretøygruppene, men den inngår med ulik vekt i de enkelte totalindekser.

Administrasjonsindeksen og kapitalindeksen er de eneste delindeksene som viser en oppgang for alle gruppene fra november til desember. De gikk i gjennomsnitt opp med henholdsvis 0,01 og 0,44 prosent.

For dem som er interessert i vektfordelingen mellom kostnadskomponentene innenfor de enkelte grupper, viser vi til vekttabell publisert i Ukens statistikk nr. 14/98.

Om statistikken
Totalkostnadsindeksene for hver kjøretøygruppe er sammensatt av åtte delkostnadsindekser. Delkostnadsindeksene er veid sammen til totalkostnadsindekser ved hjelp av faste vekter. Noen av delkostnadsindeksene er sammensatt av flere kostnadskomponenter. Valget av delkostnadsindekser og vektene disse imellom bygger på en kostnadsundersøkelse for lastebilnæringen med regnskapstall fra 1996.

Ny statistikk
Kostnadsindeks for lastebiltransport, november 1998.
Statistikken blir utgitt hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon: Per.Kristian.Alnes@ssb.no, tlf. 62 88 55 40 eller Klara.Skarnes@ssb.no, tlf. 62 88 54 16.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 3, 1999 [an error occurred while processing this directive]