[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 51, 1998

Skatteregnskapsstatistikk, januar-november 1998:

Skattevekst på 4,3 prosent


Skatteinngangen fra januar til november var på 282,1 milliarder kroner. Det er en vekst på 11,7 milliarder i forhold til samme periode i fjor.
I perioden januar til november har skatteinngangen, eksklusiv oljeskattene, vært på 263,2 milliarder kroner. Det er en vekst på 11,1 prosent. Skatteveksten eksklusiv skatteinngangen har vært gjennomgående høy i hele landet. Oslo har hatt den sterkeste veksten på hele 13,8 prosent, mens Sogn og Fjordane har hatt den laveste veksten på 7,3 prosent.

Skatteinngangen til kommuneforvaltningen har hittil i år vært på 83,4 milliarder kroner. Det er en vekst på 4,5 prosent. Skatteveksten er 1,8 prosent over det som Finansdepartementet anslår i nasjonalbudsjettet for 1999.

Primærkommunene har hittil i år hatt en skatteinngang på 59,2 milliarder kroner. Det er en kronevekst på 2,2 milliarder eller 3,9 prosent.

Om statistikken
Kommunene opptrer som felles skatteinnkrever på vegne av alle skattekreditorene, det vil si kommuner, fylkeskommuner, stat og folketrygden. Innbetalt skatt blir, etter fradrag for en marginavsetning, fordelt på ulike skattekreditorer ved bruk av beregnede fordelingstall. Trygde- og pensjonspremier til folketrygden er også en del av fellesinnkrevingen, unntatt såkalt sentralt beregnet arbeidsgiveravgift for statsansatte. Det er særskilte ordninger for innkreving av oljeskatter. Statistikken omfatter ikke merverdiavgift og særskatter og -avgifter.

Korreksjoner som følge av endrede nøkler for fordeling mellom skattekreditorene, er bare delvis innarbeidet i den løpende månedsstatistikken. Særlig gjelder dette korreksjoner som foretas på skattefogdnivå.

Ny statistikk
Skatteregnskapsstatistikk, januar-november 1998.
Statistikken utgis månedlig i Ukens statistikk. Hovedstørrelser er tilgjengelige i Statistisk månedshefte på web-en. Oppgaver over skatteinngangen i de enkelte kommuner publiseres på den elektroniske utgaven av Ukens statistikk på webtjenesten samt i serien Norges offisielle statistikk (NOS) Regionalstatistikk. Mer informasjon: Tove.Brynildsen@ssb.no, tlf. 21 09 47 72, eller Rune.Bye@ssb.no, tlf. 21 09 45 14.

Tabeller

Ukens statistikk nr. 51, 1998 [an error occurred while processing this directive]