[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 30-31, 1998

Kostnadsindeks for lastebiltransport, juni 1998:

Økte kapital-, forsikrings- og reparasjonskostnader


Totalkostnadsindeksene har økt for samtlige kjøretøygrupper fra mai til juni, i gjennomsnitt med 0,48 prosent. Økningen skyldes i hovedsak økte kapital-, forsikrings- og reparasjonskostnader. Størst endring i totalkostnadsindeksen har anleggstransport uten henger med en økning på
0,57 prosent.
Forsikringsindeksen har i gjennomsnitt økt med 2,56 prosent fra mai til juni. Sterkest økning hadde den innenfor nærtransport med en oppgang på 3,86 prosent. Fra januar til juni økte denne kostnadsindeksen med 5,96 prosent i gjennomsnitt over alle gruppene. Endringsprosenten fra januar til juni for forsikringsindeksen varierer lite mellom kjøretøygruppene.

Kapitalindeksen gikk fra mai til juni i gjennomsnitt opp med 1,73 prosent. Anleggstransport uten henger endret seg mest med en økning på 2,27 prosent. Fra januar til juni hadde kapitalindeksen sterkest økning innenfor renovasjonstransport. For denne kjøretøygruppen økte den da med 5,90 prosent. I gjennomsnitt over alle gruppene økte kapitalindeksen i samme periode med 3,78 prosent.

Reparasjonsindeksen gikk sist måned i gjennomsnitt opp med 1,32 prosent. Reparasjonsindeksene for kjøretøygruppene tømmertransport, anleggstransport uten henger og anleggstransport med henger endret seg mest, med en økning på 2,44 prosent. Minst endring hadde kjøretøygruppene tankbil uten henger, renovasjonsbil, nærtransport og kranbil, med en økning på 0,60 prosent. Fra januar til juni har reparasjonsindeksen økt i gjennomsnitt med 2,04 prosent.

Drivstoffindeksen er den eneste delkostnadsindeksen som gikk ned fra mai til juni. Denne indeksen er lik for alle gruppene, og den ble sist måned redusert med 0,49 prosent. Fra januar til juni gikk drivstoffindeksen ned med 1,83 prosent.

For de øvrige kostnadskomponentene var det små/ingen endringer fra mai til juni. For de som er interessert i vektfordelingen mellom kostnadskomponentene innenfor de enkelte grupper, viser vi til vekttabell publisert i Ukens statistikk nr. 14/98.
Tabeller

Ny statistikk
Kostnadsindeks for lastebiltransport, juni 1998.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon og e-post: per.kristian.alnes@ssb.no, tlf. 62 88 55 40, eller klara.skarnes@ssb.no, tlf. 62 88 54 17.

Tabellregister


Ukens statistikk nr. 30-31, 1998 [an error occurred while processing this directive]