[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 21, 1998

Omsetningsstatistikk for detaljhandelen, 6. termin 1997:

Detaljomsetningsindeksen og omsetningsstatistikk fra momsregisteret

Omsetningsstatistikk for detaljhandel 6. termin 1997 som skulle vært publisert i dette nummeret av Ukens statistikk, vil bli publisert i dag, fredag 22. mai, på vår webtjeneste, www.ssb.no, fra hovedpunktet Ny statistikk. I tillegg vil det bli sendt ut en egen pressemelding.

En sammenligning mellom utvikling i detaljomsetningsindeksen og omsetningen i detaljhandelen registrert i momsregisteret for 6. termin 1997 som nå foreligger, tyder på at detaljomsetningsindeksen har undervurdert omsetningsveksten, særlig mot slutten av 1997. Det er også grunn til å anta at indeksen har undervurdert utviklingen i de tre første månedene av 1998.

Det er derfor besluttet å ikke publisere foreløpige tall for detaljomsetningsindeksen for april 1998, men avvente resultatet av den endelige bearbeidingen med publisering av indeksen 5. juni. De foreløpige tallene for april skulle vært publisert 25. mai.

Omsetningsstatistikk for resten av varehandelen, og bygg- og anleggsvirksomhet 6. termin 1997 og omsetningsindeksen for eiendomsdrift, forretningsmessig tjenesteyting og utleievirksomhet 4. kvartal, er utsatt til uke 23.

Ukens statistikk nr. 21, 1998 [an error occurred while processing this directive]