[an error occurred while processing this directive]
[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]

Ukens statistikk nr. 21, 1998

Kostnadsindeks for lastebiltransport, april 1998:

Høyere kostnader for alle kjøretøygrupper


Lastebilkostnadsindeksene viser en svak økning i kostnadene for alle kjøretøygruppene fra mars til april 1998, i gjennomsnitt 0,11 prosent. Størst endring viser totalkostnadsindeksen for renovasjonstransport.
For øvrig er renovasjonstransport den eneste kjøretøygruppen hvor det er en samlet økning i totalkostnadsindeksen fra januar til april.

Høyere pris på diesel
Prisøkning på diesel er hovedårsaken til at alle kjøretøygruppene viser en økning i totalkostnadsindeksene fra mars til april. Drivstoffindeksen er lik for alle gruppene, og den viste en økning på 0,29 prosent for denne perioden. Dens vekt i totalindeksene varierer fra 0,098 innenfor renovasjonstransport til 0,240 innenfor tømmertransport.

Totalkostnadsindeksen for renovasjonstransport øker mest fordi den har en relativt mye større endring i kapitalkostnadsindeksen enn de andre kjøretøygruppene. Mens kapitalkostnadsindeksen øker i gjennomsnitt med 0,24 prosent for alle gruppene, viser den en økning på 1,64 prosent for renovasjonstransport. Kapitalkostnadsindeksen inngår med en vekt på 0,196 i totalkostnadsindeksen for renovasjonstransport. For de øvrige kostnadskomponentene i totalkostnadsindeksene er det små endringer fra mars til april.

Tabeller

  • Tabell 01. Totalkostnadsindekser for lastebiltransport

    Ny statistikk

    Kostnadsindeks for lastebiltransport, april 1998.
    Statistikken vil bli utgitt hver måned i Ukens statistikk. Mer informasjon og e-post: per.kristian.alnes@ssb.no, tlf. 62 88 55 40, eller klara.skarnes@ssb.no, tlf. 62 88 54 17.

    Tabellregister


    Ukens statistikk nr. 21, 1998 [an error occurred while processing this directive]