9625_not-searchable
/jord-skog-jakt-og-fiskeri/statistikker/skogregn/aar
9625
Nedgang i bruttoproduktet for skogbruket
statistikk
2010-12-02T10:00:00.000Z
Jord, skog, jakt og fiskeri
no
skogregn, Totalregnskap for skogbruket (opphørt), skogprodukter, skogbrukstjenester, bruttoproduktSkogbruk, Jord, skog, jakt og fiskeri
false

Totalregnskap for skogbruket (opphørt)2009

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Nedgang i bruttoproduktet for skogbruket

Bruttoproduktet for skogbruket og tjenester tilknyttet skogbruket ble beregnet til 3,6 milliarder kroner i 2009, en nedgang på 21 prosent fra 2008.

Skogprodukter levert i året. 2009. Prosent

I alt ble det produsert produkter og tjenester for 5 milliarder kroner i 2009. Tømmer for salg var den største enkeltposten. Deretter fulgte verdien av tjenester, nettotilvekst og jakt.

Nedgangen i bruttoproduktet skyldes i hovedsak at det ble hogd mindre tømmer i 2009 enn året før. Det lave hogstkvantumet kom av lave tømmerpriser som følge av den internasjonale finanskrisa. Totalt ble det solgt tømmer for 2 milliarder kroner i 2009, mot 2,9 milliarder året før.

Redusert tjenesteomfang

Redusert hogst førte også til lavere aktivitet for dem som leverer varer og tjenester til skogbruket. I alt kjøpte skogbruket varer og tjenester for om lag 890 millioner kroner i 2009, mot 1 milliard kroner i 2008. Av dette utgjorde kjøp av entreprenørtjenester i forbindelse med skogavvirkning og skogkulturarbeid i overkant av 800 millioner.

Viltkjøtt for en halv milliard

Kjøttverdien av felt vilt som er definert til skogbruket, er beregnet til i overkant av 500 millioner kroner. Her utgjorde verdien av elgjakta 300 millioner kroner.

Bruttoprodukt

Verdien av produksjon minus produktinnsats. Bruttoprodukt publiseres i basisverdi, det vil si at produktsubsidier er inkludert, men ikke merverdiavgift eller andre produktskatter.

Litt om hovedprinsippet for regnskapet

Totalregnskapet for skogbruket og tjenester tilknyttet skogbruket er ført etter de samme prinsippene som blir brukt i nasjonalregnskapet. For noen mindre poster kan det likevel være noe avvik i forhold til nasjonalregnskapet.

Tabeller: