[Forrige artikkel] [Innholdsfortegnelse] [Neste artikkel]
Ukens statistikk nr.42, 1996

Brenselsstoffer mest opp siste måned


Prisindeksen for førstegangsomsetning av varer innenlands steg med 0,5 prosent fra august til september. En kraftig oppgang i prisene på brenselsstoffer bidrog mest til denne utviklingen. Fra september i fjor til september i år (tolvmånedersveksten) steg indeksen med 1,7 prosent - det samme som i august.

Gruppen brenselsstoffer, brenselsolje og elektrisk kraft steg med 2,5 prosent fra august til september som følge av høyere priser på råolje og raffinerte produkter. I det samme tidsrommet steg gruppen matvarer med 0,2 prosent. De andre gruppene viste bare mindre eller ingen endring fra forrige måned.

Gruppert etter anvendelse steg prisene på både konsumvarer og investeringsvarer med 0,2 prosent fra august til september. Tolvmånedersveksten for konsumvarer var 1,7 prosent i september etter 1,8 prosent i august. Tolvmånedersveksten for investeringsvarer var 0,8 prosent i september etter 0,7 prosent i august.

Ny statistikk

Prisindeks for førstegangsomsetning innenlands, pr. 15. september 1996.
Statistikken utgis hver måned i Ukens statistikk og Norges offisielle statistikk (NOS) Statistisk månedshefte. Mer informasjon: Torill Amundsen, tlf. 21 09 47 42, e-post: tva@ssb.no.

Tabeller

Ukens statistikk nr.42, 1996