121577
121577
omssb
2013-06-07T15:52:00.000Z
no

Ivar Andreassen

Utdanning: Cand.- mag med hovedvekt på polsk språk fra Universitetet i Oslo, bachelor i journalistikk fra Universitetet i Stavanger

Stilling: Rådgiver

Jobber i: Seksjon for informasjon og samfunnskontakt

Hvorfor valgte du å søke jobb i SSB?

Jeg søkte på et statlig traineeprogram og hadde da valget mellom over 20 forskjellige direktorater. I motsetning til mange av dem jeg kunne velge blant, angår SSB på en eller annen måte alle nordmenn. Det ville derfor ikke by på noen problemer å forklare folk jeg støter på, hvor jeg jobber. En jobb i SSB så jeg også som en god måte å kombinere interessen for språk med en nysgjerrighet på tall.

Hvordan vil du beskrive SSB som arbeidsgiver?

SSB har et meget godt opplegg for nyansatte. Den første uken har man en egen fadder og senere er det et felleskurs for nyansatte. For meg, som ikke jobber direkte med statistikkproduksjon, var det nyttig å få en gjennomgang av det grunnleggende statistikkarbeidet sammen med de andre ferskingene. Som nybegynner fikk jeg god tid til å sette meg inn i arbeidsoppgavene mine, samtidig som det aldri var mangel på arbeidsoppgaver.

Her i SSB har vi fleksible arbeidsforhold som gir meg mulighet for å jobbe hjemmefra.

SSB har dessuten vært flinke til å legge forholdene til rette, slik at jeg som svaksynt kan gjøre en best mulig jobb.

Hvordan er det sosiale miljøet i bedriften?

Jeg følte meg svært velkommen fra første stund. Det var lett å få kontakt med de andre medarbeiderne på seksjonen, og det gikk ikke lang tid før jeg ble invitert med som vikar på et quiz-lag med nåværende og forhenværende SSB-folk. Utflukter og kveldsarrangementer gjør det også lett å bli kjent med folk som jeg ikke jobber sammen med til daglig.

Hvilke arbeidsoppgaver har du fått og hva har du lært så langt?

Først og fremst går jeg gjennom nyhetsartikler og analyser som statistikerne skriver til nettsidene våre. Det er interessant å få ekspertene til å skrive på en slik måte at flest mulig mennesker forstår hva en bestemt statistikk eller analyse handler om. Ekstra motiverende er det å se at de aller fleste er svært takknemlige for de tipsene de får. Jeg legger merke til hvordan de følger rådene neste gang de skriver en artikkel, og dermed blir stadig bedre skribenter. Selv har jeg også skrevet tekster til brosjyrer og til de interne nettsidene våre. I løpet av min tid i SSB er jeg blitt flinkere til å bruke flere dataprogrammer. Jeg har også på mange måter blitt en bedre pedagog i og med at jeg har lært hva som må til for å overbevise folk om at de bør skrive annerledes. Siden jeg leser så mange statistikker, istedenfor å spesialisere meg, er det heller ikke til å komme forbi at jeg plukker opp pussige opplysninger fra de fleste samfunnsområder.

Hvem vil du anbefale å søke jobb i SSB?

I en jobb som jeg har, hvor jeg snuser på mange forskjellige fagområder, er det en fordel å være interessert i mest mulig. Skriveinteresserte som ikke er redde for tall, vil finne seg godt til rette med min type jobb i SSB.