Statistikkområde

Jord, skog, jakt og fiskeri: Jordbruk

Alt innhold for delområdet jordbruk

Vis innholdstyper

Søkeresultat

  • Mindre bruk av fyringsolje i veksthusene

    Resultatene fra veksthus- og planteskoletellingen viser at samlet forbruk av fyringsolje har gått ned fra 12 millioner liter i 2006 til 1,8 millioner liter i 2018.

    Artikkel
  • Jordbruk og miljø 2019

    Rapporter 2020/03

    Rapporten Jordbruk og miljø gir statistikk som kastar lys over status og utvikling i høve til miljømåla for jordbruksnæringa.

    Publikasjon
  • Nesten ikke til å kjenne igjen

    Strukturendringene i jordbruket de siste tretti år dokumenterer store endringer i næringen. Antall jordbruksbedrifter har falt med 60 prosent. Husdyrproduksjonen skjer på stadig færre og større bruk med besetningsstørrelser som også er mangedoblet.

    Artikkel
  • Husdyrgjødsla moldes ned raskere

    Gjødselressurser har stor betydning for jordbruket når det gjelder økonomi, agronomi og miljøpåvirkning. Resultater fra en ny undersøkelse viser at det ble spredd 37 300 tonn nitrogen på jordbruksareal i 2018.

    Artikkel
  • Bruk av plantevernmidler i jordbruket i 2017

    Rapporter 2019/23

    Statistisk sentralbyrå gjennomførte i 2018 en utvalgsundersøkelse for å kartlegge bruken av plantevernmidler på friland i jordbruket i 2017

    Publikasjon
  • Dette kan bonden gjøre for å redusere utslipp av ammoniakk

    I Norge står jordbruket for 95 prosent av utslippet fra ammoniakk, og husdyrgjødsel er den utslippskilden som bidrar mest. Tette gjødsellagre og bedre spredningspraksis kan redusere utslippene fra husdyrgjødsel med opptil en tredel.

    Artikkel
  • Mer areal godkjent for nydyrking

    I 2018 ble det godkjent 24 900 dekar for nydyrking, en økning på 2 200 dekar fra året før.

    Artikkel
  • Landbrukets egen nedbygging av jordbruksareal

    Rapporter 2019/15

    SSB har gjort en analyse av nedbygd jordbruksareal på landbrukseiendommer, med spesielt fokus på nedbygginger som kan knyttes til jordbruksproduksjon og som kan betegnes som landbrukets egen nedbygging.

    Publikasjon
  • Solrik sommar ga meir frukt og mindre grønsaker

    Total produksjon av grønsaker på friland og i veksthus var på 192 000 tonn i 2018, som er 10 prosent mindre enn året før. På den andre sida auka fruktavlingane med 20 prosent.  

    Artikkel
  • 211 egg hver i året

    Det var mange som ble overrasket i fjor da SSB meddelte at nordmenn i snitt spiser over 200 egg hver i året. De nyeste tallene viser at vi har blitt enda mer glad i egg nå!

    Artikkel
  • Fleire arbeidstimar per gardsbruk

    Førebelse tal frå landbruksundersøkinga viser at det i 2017 blei utført 46 200 årsverk i jord- og hagebruk, som er 10 prosent færre enn i 2010. I gjennomsnitt blei det arbeidd 2 148 timar per gardsbruk i 2017, og dette er ein auke på 6 prosent frå...

    Artikkel
  • Jordbruk og miljø 2018

    Rapporter 2019/05

    Rapporten Jordbruk og miljø gir statistikk som kastar lys over status og utvikling i høve til miljømåla for jordbruksnæringa.

    Publikasjon
  • 1 av 3 gårdbrukere uten jordbruksinntekt

    I 2017 var 31 prosent av gårdbrukerne uten positiv jordbruksinntekt. Samtidig utgjorde næringsinntekten fra jordbruket minst halvparten av samlet bruttoinntekt for 28 prosent av gårdbrukerne.

    Artikkel
  • Primært menn i primærnæringane

    Sjølv om delen kvinner i primærnæringane aukar litt om senn, er det svært langt att til dei er like mange som mennene. Kvinnene driv også svært få av dei største gardsbruka. Både i jordbruk og fiske har kvinnene dessutan langt lågare inntekt enn m...

    Artikkel
  • Halverte kornavlinger etter tørkesommer

    Tørkesommeren i fjor ga den dårligste kornavlingen på nesten 50 år. Tilgangen av korn for 2018 anslås til 662 000 tonn – en halvering av avlinga fra året før.

    Artikkel