366005
/jord-skog-jakt-og-fiskeri/statistikker/slakt/halvaar
366005
statistikk
2019-09-27T08:00:00.000Z
Jord, skog, jakt og fiskeri;Energi og industri
no
slakt, Kjøtproduksjon, kjøtkontroll, kontrollerte slaktJordbruk, Industri og bergverksdrift, Jord, skog, jakt og fiskeri, Energi og industri
true

Kjøtproduksjon

Oppdatert

Neste oppdatering

Foreløpig ikkje fastsett

Nøkkeltal

-7,3 %

nedgang i slakt av svin

Slakt godkjent til folkemat.
TonnProsent endring fra
1. halvår 20191. halvår 2018 - 1. halvår 20191. halvår 2014 - 1. halvår 2019
Svin64 677-7,31,5
Fjørfe52 9757,5-2,8
Storfe43 1261,110,8
Sau1 720-25,1-52,3

Sjå utvalde tabellar frå denne statistikken

Tabell 1 
Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. 1. halvår. Tal dyr

Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. 1. halvår. Tal dyr
SvinFjørfeStorfeSauGeitHestAnna kjøt
1. halvår 2009734 53130 372 555152 666130 96114 92474975
1. halvår 2010761 19731 186 978146 512138 72714 51565890
1. halvår 2011775 05231 336 574149 043137 96012 15973263
1. halvår 2012781 18931 776 528142 934142 01311 281570248
1. halvår 2013796 70935 039 839148 975136 22512 11259584
1. halvår 2014793 50639 133 478143 795141 47812 48729350
1. halvår 2015783 37832 799 531136 814135 19214 75317239
1. halvår 2016821 34332 810 663136 704140 51714 14012740
1. halvår 2017806 22333 986 597136 967158 77717 18411269
1. halvår 2018854 88232 385 326149 477110 08716 1288139
1. halvår 2019795 15334 418 075151 10870 95615 6986166
 
1. halvår 2019
Østfold59 7945 544 2003 097356152-
Akershus og Oslo30 726668 5273 351968682-
Hedmark112 2885 984 27110 2822 8795541416
Oppland53 038345 89119 7536 3932 415412
Buskerud5 543219 0914 9362 7511 8805-
Vestfold52 5121 056 2772 016317516
Telemark10 417149 3702 3321 2191 2312-
Aust-Agder7 127-1 5561 0614--
Vest-Agder7 768220 0714 3062 09421-11
Rogaland229 02810 438 98926 09217 2228063-
Hordaland14 88329 7836 7327 029676--
Sogn og Fjordane12 798-9 4386 4213 370--
Møre og Romsdal14 10650 74111 9403 9881 8101-
Trøndelag138 9179 710 86431 5218 5193411521
Sør-Trøndelag (-2017)0000000
Nord-Trøndelag (-2017)0000000
Nordland42 143-10 1645 8651 0612-
Troms - Romsa4 065-2 3193 3661 44110-
Finnmark - Finnmárku--1 274508---

Tabell 2 
Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. 1. halvår. Tonn

Offentleg kjøtkontroll. Slakt godkjende til folkemat. 1. halvår. Tonn
SvinFjørfeStorfeSauHestAnna kjøt
1. halvår 200960 26341 10841 6523 508207173
1. halvår 201063 02241 97140 4263 674179173
1. halvår 201164 36541 51140 5173 582196150
1. halvår 201264 66443 89237 9313 492156157
1. halvår 201362 95649 40340 4083 517160167
1. halvår 201463 70954 50138 9113 60380164
1. halvår 201565 69646 24738 3473 50148161
1. halvår 201669 31147 72339 1573 61636165
1. halvår 201767 42753 09039 5003 82631193
1. halvår 201869 80749 30042 6422 29623170
1. halvår 201964 67752 97543 1261 72017172
 
1. halvår 2019
Østfold4 9479 711905810
Akershus og Oslo2 4151 1211 0042311
Hedmark9 3348 6643 0767847
Oppland4 3705605 908174121
Buskerud4805651 32873117
Vestfold4 3462 134606700
Telemark88827167532111
Aust-Agder565-41924-0
Vest-Agder6292981 19848-1
Rogaland18 64514 8537 44940319
Hordaland1 203611 767165-9
Sogn og Fjordane1 017-2 509160-31
Møre og Romsdal1 127833 38890021
Trøndelag11 04614 6538 93720245
Sør-Trøndelag (-2017)000000
Nord-Trøndelag (-2017)000000
Nordland3 338-2 977138015
Troms - Romsa327-65283325
Finnmark - Finnmárku--32812--

Om statistikken

Slaktestatistikken viser total kjøtproduksjon og kjøtproduksjon fordelt på dei ulike dyreslaga.

Omgrep

Definisjon av dei viktigaste omgrepa og variablane

I tabellane blir ofte omgrepet fjørfe nytta. Det er summen av dyreslaga høns, kylling, kalkun og andre fjørfe.

Standard klassifikasjonar

Fylke, der tal blir gitt samla for Oslo og Akershus fordi det er få jordbruksbedrifter i Oslo.

Administrative opplysingar

Namn og emne

Namn: Kjøtproduksjon
Emne: Jord, skog, jakt og fiskeri

Ansvarleg seksjon

Seksjon for eiendoms-, areal- og primærnæringsstatistikk

Regionalt nivå

Fylke.

Kor ofte og aktualitet

Halvår. Årleg.

Internasjonal rapportering

Ikkje relevant

Lagring og bruk av grunnmaterialet

Mikrodata blir lagra i SSB.

Bakgrunn

Føremål og historie

Statistikken byggjer på rapportering frå slakteri og kontrollstasjonar. Alle slakt som slakteri og kontrollstasjonar tar hand om skal registrerast i Leveranseregisteret for slakt. Leveranseregisteret for slakt blir administrert av Landbruksdirektoratet.

Brukarar og bruksområde

Statistikken blir nytta av offentlege etatar og ulike næringsorganisasjonar.

Likebehandling av brukere

Ikkje relevant

Samanheng med annan statistikk

Ikkje relevant

Lovheimel

Ikkje relevant

EØS-referanse

Ikkje relevant

Produksjon

Omfang

Populasjonen omfattar alle leveransar av slakt til godkjende slakteri og kontrollstasjonar. Statistikken omfattar ikkje heimeslakt.

Datakjelder og utval

Landbruksdirektoratet sitt register over alle leverte slakt er grunnlaget for utarbeiding av statistikken.

Ikkje relevant.

Datainnsamling, editering og beregninger

Elektronisk datainnsamling, frå Leveranseregisteret for slakt.

Statistikken blir kontrollert på aggregert nivå (lands- og fylkestal) i høve til tidlegare års registreringar.

Leveranseregisteret for slakt inneheld alle leverte slakt i løpet av året. SSB mottar aggregerte datafiler, der ein record inneheld opplysningar om alle slakt av det einskilde kjøtslag hos kvar produsent kvar månad.

Sesongjustering

Ikkje relevant

Konfidensialitet

Tal blir ikkje offentleggjort dersom dei kan medføre fare for at einskilde jordbruksbedrifter blir identifisert.

Samanlikningar over tid og stad

Statistikken går attende til 1952. Ved overgang til registerutnytting i 1995, har publisering av data etter produsentane sin lokalisering i kommune og fylke vore mogleg.

Nøyaktigheit og pålitelegheit

Feilkjelder og uvisse

Ein mogleg feilkjelde kan vere feilføringar og manglande opplysningar ved innlegging av data i registeret. Ein reknar imidlertid med at opplysningane i registeret er av god kvalitet.

 

 

 

Revisjon

Ikkje relevant

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Du har slått av Javascript. Du kan sende oss en tilbakemelding på informasjon@ssb.no.

Send e-post til SSB