7016_not-searchable
/bygg-bolig-og-eiendom/statistikker/byggeareal/arkiv
7016
Boligbyggingen øker
statistikk
2011-01-11T10:00:00.000Z
Bygg, bolig og eiendom;Svalbard
no
byggeareal, Byggeareal, byggeaktivitet, fullførte bygg, igangsatte bygg, bygningstyper (for eksempel eneboliger, fritidsboliger, næringsbygg), bruksareal, boliger, leiligheter, hus, boligbygging, hytterBygg, bolig og eiendom, Bygg og anlegg, Bygg, bolig og eiendom, Svalbard
false

Byggearealnovember 2010

Innhold

Publisert:

Du er inne i en arkivert publisering.

Gå til nyeste publisering

Boligbyggingen øker

Det er registrert igangsettingstillatelser for vel 19 600 nye boliger i de elleve første månedene i 2010. Dette er 7,7 prosent flere enn i samme periode året før. Registrert igangsatt bruksareal til boliger økte tilsvarende med nesten 11 prosent.

Antall igangsatte boliger. Ujustert og trend. Januar 1995-november 2010

Igangsatt bruksareal til andre bygg. Ujustert og trend. Januar 1995- november 2010

Igangsettingstallene for både bolig- og næringsbygg viser en stigende trend fra et lavt nivå i 2009. Frem til utgangen av november ble det påbegynt bygging av nær 3,5 millioner kvadratmeter bruksareal til næringsvirksomhet og aktiviteter i offentlig sektor. Det er nesten 24 prosent mer enn i tilsvarende periode året før.

Totalt er det satt i gang bygging av over 7,3 millioner kvadratmeter bruksareal i de elleve første månedene i 2010, en oppgang på mer enn 17 prosent, sammenlignet med samme periode i 2009.

Registrerte igangsettingstillatelser

Igangsettingstallene i byggearealstatistikken bygger på datoer for når tillatelsene registreres av kommunene i Matrikkelen. At det gis en igangsettingstillatelse innebærer ikke alltid at bygging settes i gang umiddelbart. Særlig i nedgangstider vil det kunne være en del byggeprosjekter som ikke blir satt i gang, eller utsatt etter at tillatelse for bygging er gitt. Når byggeaktiviteten vender fra et lavt til et høyt nivå, og omvendt, kan dette få betydning for tolkingen av statistikken.

Mer om sammenlignbarhet, kvalitet og annen informasjon i Om statistikken .

Mangelfull registrering

Bygninger som er ført som meldingssaker, etter at Matrikkelen ble tatt i bruk som erstatning for GAB-registeret i 2009, har i varierende grad blitt registrert ført med alle nødvendige opplysninger. Dette har i sin tur ført til at særlig tallene for landbruksbygg er blitt noe underestimert i statistikken. Det tas sikte på å gi reviderte tall ved publisering av byggearealstatistikken for desember 2010.

Tabeller: