CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.

For å få en best mulig opplevelse av å bruke våre nettsider, bør du bruke en nyere versjon av Internet Explorer eller alternative nettlesere. Hvis du bruker en jobb-PC, bør du kontakte IT-ansvarlig.

Vi har fått henvendelser de siste dagene fra publikum om at noen utgir seg for å være SSB. De har fått e-post med beskjed om at de har vunnet en mobil. Dette er ikke fra Statistisk sentralbyrå og vi oppfordrer alle til å slette den.

Statistisk sentralbyrå – offisiell statistikk om det norske samfunnet siden 1876

Nøkkeltall

Finn tallene du leter etter

Finn tallene du leter etter

utvalgt innhold

 
 

Priskalkulator

Hvor mye tilsvarer 5 kr i 1963 i dag? Justere husleien?

Beregn prisendring med KPI

Statistikkbanken

Finn detaljerte tabeller med tidsserier, og lag egne tabeller

Gå til Statistikkbanken

 
 

Kommunefakta

Tall for befolkning, helse, økonomi og mye mer for din kommune

Kommunefakta

KOSTRA NØKKELTALL

Finn detaljerte tall om kommunal virksomhet

KOSTRA nøkkeltall

Kalender

Oversikt over planlagte publiseringer og aktiviteter

Kalender

Aktuelt

Feriemåneden juli krevde 11 liv

Det omkom 11 personer på norske veier i juli – 8 menn og 3 kvinner. Det er 1 mer enn i samme måned i fjor. I tiårsperioden 2008–2017 har det i gjennomsnitt omkommet 18 personer i juli måned.

Godt resultat for pensjonskassene

Pensjonskassene hadde en økning i verdijustert resultat på 10,2 milliarder kroner fra 2016 til 2017. En av årsakene er netto verdiøkning på aksjer og andeler.

Rekord i antall juniovernattingar

I juni 2018 var det samla sett 4,2 millionar overnattingar hos kommersielle overnattingsaktørar i Noreg. Dette er det største junitallet som er registrert, og 4,3 prosent meir enn i juni i fjor. Oppgangen for hotella var på 3,6 prosent.

Færre kjøpte hytte

Omsetningen av fritidshus i fritt salg falt med 6 prosent fra 2. kvartal 2017 til samme kvartal i år. Nedgangen var sterkest i typiske sjøhyttefylker.

Fortsatt jobbvekst

Det var i underkant av 2,9 millioner arbeidsforhold i Norge i 2. kvartal 2018. Dette var en økning på 54 000, eller 1,9 prosent, sammenlignet med 2. kvartal 2017.

Spam på e-post

Vi har fått henvendelser de siste dagene fra publikum om at noen utgir seg for å være SSB. De har fått e-post med beskjed om at de har vunnet en iPhone X. Dette er ikke fra Statistisk sentralbyrå og vi oppfordrer alle til å slette den.

Bolig

Går boligprisene opp eller ned? Hvordan bor vi i Norge, og hvor mange boliger bygger vi? Her er tallenes tale om norske boliger.

SSB ANALYSE 2018/13: Norsk fiskeri gjennom 80 år

Det har gått i bølgjer

Det siste tiåret har fiskarane årleg teke opp mellom to og tre gonger så mykje fisk som i mellomkrigsåra.